Carola disket

Det blir ingen Grand Prix på Carola i år.

Carola er en av Sveriges definitive Grand Prix-dronninger eller Melodifestival som naboene kaller det. I år ble bidraget hennes «Autumn Leaf» plukket ut til å være med i den svenske konkurransen, men Carola ville ikke si hvem som skulle synge. På demoen som ble levert inn var det Carola som sang, men hun var uklar på om hun ville stille i selve konkurransen. I natt strandet alle forsøk på å bli enige.

- Vi hadde diskusjoner inn i det siste, men det var ikke mulig å løse, sier schlageransvarlig i Sveriges Television Tomas Hall til Expressen.

Diskusjonene har pågått i flere uker. SVT har en regel at den som synger på demoversjonen også må synge i selve konkurransen.

- Vi har virkelig forsøkt å finne en sanger som synger denne låta like bra som Carola, uten å lykkes. Carola har lett og kommet med forslag, det har vi også gjort, men det har ikke stemt, sier Hall i morges.

Vil ikke synge

Den folkekjære svenske artisten vil ikke synge sitt eget bidrag i Melodifestivalen.

- Jeg har sagt at jeg vil at en ung svensk mannlig musicalartist skal synge «Autumn leaf» men de nekter, har Carola sagt til Expressen tidligere.

De tre svenske schlagerdronningene Elisabeth Andreassen, Kikki Danielsson og Lotta Engberg skal delta i den norske Grand Prixfinalen neste år.

DISKET: Carolas bidrag «Autumn leaf» får ikke være med i svensk Grand Prix.