Carola for retten for barnehagegjeld

Carola Häggkvist er stevnet av byretten i Stockholm for 102 461 svenske kroner. Grunnen er at hun ikke har betalt for barnehageplass for sønnen Amadeus (6).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Den er det private barnehagen Växthuset i det sentrale Stockholm som har gått til retten med saken, etter at det ikke har lyktes å drive inn pengene via namsmannen. Amadeus er Carolas sønn som hun har med den norske predikanten Runar Sögaard.

Forsøkt å forklare

Kravet gjelder betaling for førskole 40 timer i uka fra oktober 2002 til desember 2003.

-  Det er ytterst beklagelig at det har blitt slik, men det dreier seg om mye penger for barnehagens del, så vi er nødt til å gå videre med dette. Fra vår side har vi forklart konsekvensene for Carola så godt vi har kunnet, skriver barnehagens ledelse, som en begrunnelse for stevningen av Carola.

Bakgrunnen for tvisten er reglene som avgjør hvor mye kommunene skal betale for private barnehageplasser. Amandus bor hos sin mor, som bor i kommunen Nacka, utenfor Stockholm. Det betyr at det er Nacka kommune som i prinsippet skal betale for barnehageplassen til Amadeus. Men det forutsetter at man søker om det i god tid.

Ingen kommentar

Men ifølge Nacka kommune har en slik søknad ikke kommet før tidsfristen løp ut, tross oppfordringer både muntlig og skriftlig. Først fra januar i år har Nacka kommune begynt å betale barnehageplassen til Carolas sønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer