Carola sang ut etter bruddet

Etter en tøff uke med ekteskapsbrudd og mediekjør avrundet Carola norgesbesøket med å synge i nyåpnede Jakob kirke seint i går kveld. Sammen med Runar Søgaard vil hun sende ute en pressemelding om det mye omtalte bruddet.

En fullsatt kulturkirke i Oslo sentrum fikk oppleve en opplagt Carola Søgaard i salmene «Gjør det lilla du kan» og «Bred dina vita vingar». Opptredenen var ikke annonsert på forhånd, og var en overraskelse for de om lag 500 frammøte.

Den svenske artisten var blid som ei lerke etter opptredenen i den aller første gudstjenesten i Kirkelig Kulturverksteds nye arena. Og hun var klar i sin tale da Dagbladet snakket med henne.

- Nei, jeg har ingen kommentarer. Jeg og Runar vil sende ut en felles pressemelding om dette, sier hun.

Bratland-rop

Og mer ville hun ikke si til pressen om bruddet med norske Runar Søgaard. Carola og sønnen Amadeus på to år har vært i Oslo i hele helga, og bodd hos Carolas bestevenninne Camilla Malmqvist, Morten Harkets ekskone, på Frogner. Amadeus var også med mamma på konsert i går. De to alenemødrene har vært ute og gått turer i den fine Oslo-været, og til svenske Aftonbladet ga Carola lørdag ettermiddag følgende kommentar om livet akkurat nå: «Jag mår bra nu».

Opptredenen i Jakob kirke i går kveld var nok en fjær i hatten for Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted. Den nye kulturkirka er nå blitt behørig åpningsfeiret med tre konserter og én gudstjeneste. Biskop Gunnar Stålsett forrettet under gudstjenesten, som også bød på skuespilleren Svein Tindberg.

Den kanskje fiffigste overraskelsen i går var kulturkirkas lille hilsen til debatten om bønnerop fra muslimske moskeer. I stedet for kirkeklokker ljomet Sondre Bratlands tolkning av salmen «Akk fader, la ditt ord, din ånd nu rett få overhånd» ljome utover sentrumsgatene.

Ferie

Erik Hillestad, som har jobbet i 14 år med å få åpnet Jakob kirke som kulturhus, var en sliten, men lykkelig mann i går.

- Nå skal jeg bevilge meg 14 dagers ferie. Men åpningsdagene har vært en sann svir. Det har vært fullt hus hele veien, sier Hillestad.

Biskop Stålsett roste også tiltaket.

- Kulturkirken Jakob er et spennende 2000-årsprosjekt. Den norske kirken trenger et sted hvor det tenkes nytt om formidlingen av evangeliet, kristen tro og tradisjon. Vi trenger et sted hvor samtidas religiøse lengsel tas på alvor, og hvor nye uttrykksformer kan forene tradisjon og fornyelse, sa biskopen i sin hilsen til menigheten.

sverre.gunnar.haga@dagbladet.no

SANG UT: Carola vil foreløpig <br>ikke kommentere ekteskapsbruddet med RUnar Søgaard.