Carola til fjells

TRYSIL/OSLO (Dagbladet): Carola og Runar Søgaard vil skilles. Også i går var de på hver sin kant i verden: Carola på skiferie i Trysil, Runar i Los Angeles.

Carola har tatt med seg sønnen Amadeus og rømt til Trysil på skiferie etter bruddet med sin norske ektemann, pastoren Runar Søgaard.

Den svenske sangfuglen vekker oppsikt blant både store og små på vintersportsstedet Trysil.

- Hun blir forfulgt av unge autografjegere, forteller markedssjef Anne Dorthe Carlson.

Strålte i bakken

Tidlig i går deltok Carola Søgaard på en times sledehundtur på Trysilfjellet sammen med sønnen Amadeus (2), sin jevnaldrende svenske venninne og hennes åtte måneder gamle barn.

- Hun var i godt humør og sønnen stortrivdes, han hvinte av fryd, forteller Terje Bråthen i Mountain Kings sledehundkennel, som var ansvarlig for turen.

Alle som har snakket med den svenske sangerinnen i Trysil sier at hun virker å være i godt humør. I svart alpinbukse og sølvfarget jakke har hun stått slalåm sammen med Amadeus - også han en ivrig alpinist, i de flotte bakkene i Trysil.

Men Carola skyr presseomtale etter bruddet med Runar. Da hun fikk høre at et svensk tv-team skulle gjøre opptak til en reklamefilm fra grillseansen etter hundekjøringen, forsvant hun umiddelbart.

Deretter var hun i går på handletur i «alpinbyen».

- Skilt 18 ganger

- Vi har fått spørsmålet om Carola og Runar skal gå fra hverandre siden de ble sammen. Jeg og min kone har funnet ut at de skal ha tatt ut separasjon eller skilsmisse ifølge Se og Hør hele 18 ganger på de ni årene de har vært sammen. Carola har dessuten hatt det lengste svangerskapet en kvinne kan ha, sier Runars far, Frank Søgaard til Dagbladet. Utover det ville han ikke kommentere skilsmissepåstandene som ble framsatt i VG i går.

Ifølge avisa har paret foreløpig ikke formelt tatt ut en skilsmisse, men det er bare er et tidsspørsmål.

Paret solgte nylig en luksusvilla utenfor Stockholm, og bor nå på to ulike adresser.

Til Dagbladet sa en sterkt beveget Carola nylig at hun var lei av alle skriveriene om forholdet mellom henne og Runar. Den norske sangen «Mitt hjerte alltid vanker», som er med på Carolas «Jul i Betlehem», har betydd mye for henne i den vanskelige tida:

- Det har vært tøffe tider. Da finner jeg trøst i musikken, som «Mitt hjerte alltid vanker». Sangen går inn til kjernen. Alt annet skaller av og livet går videre.

VIL SKILLES: Carola vil skilles fra pastor Runar Sørgaard. Nå slapper hun imidlertid av sammen med sin to år gamle sønn Amadeus i Trysil. Her er familien under lykkelige omstendigheter.