Carolas Abba-kopi

Abba-feberen vil ingen ende ta i Sverige. Nå er det Carolas tur til å kaste seg på bølgen. Med svart puddelparykk fronter hun hyllestgruppa Abba Seniors. - Det er et kjempekick å få gjøre Abba, sier Carola.

På forsommeren spilte Carola inn juleplate for Kirkelig Kulturverksted i Betlehem. Nå skifter hun ham igjen. Sammen med Maria Lundquist skal hun de nærmeste ukene reise rundt og være Abba. Maria som en peroksidblond Agnetha og Carola som den mørke AnniFrid.

Foran speilet

- Det er en ære å få synge disse sangene. Man innser storheten i låtene enda mer når man synger dem selv, sier Carola Søgaard til Aftonbladet.

Som de fleste andre svenske småjenter på 70-tallet, sto også Carola foran speilet og mimte til Abba-sanger. Nå har hun tatt opp igjen de gamle kunstene på sommerens «Rhapsody In Rock»-turné i Sverige og Finland. Som et motsvar til tenåringsgruppa Abba Teens, har Carola, Lundquist og de mannlige medlemmene Tito Beltran og Little Mike på spøk tatt navnet Abba Seniors. Carolas favoritt er «Mamma Mia».

Abba Seniors har gitt Carola lyst til å jobbe med musikaler igjen. Hun hadde stor suksess i «Sound of Music» for noen år tilbake, og nå har hun et nytt, foreløpig hemmelig musikalprosjekt på gang.

- Det kommer ikke til å drøye lenge før jeg står på en musikalscene igjen. Jeg vil ikke avsløre for mye, men det blir mer komedieaktig denne gangen, sier hun.

Abba overalt

Carolas Abba-kopiering er på ingen måte det eneste utslaget av Abba-feberen for tida:

Fjortisgruppa Abba Teens har stor suksess i flere land med sin danceversjon av «Mamma Mia».

Musikalen «Mamma Mia!» går fortsatt for fulle hus i London. Det selges billetter helt fram til 18. mars 2000.

Samleplata «Abba Gold» fra 1992 er en av Europas mestselgende plater sommeren 1999.

Selv om det nok aldri vil bli snakk om noen Abba-gjenforening, møttes Agneta, Benny, Björn og Anni-Frid i juni.