Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Caroline fikk sin prins

Prinsesse Caroline av Monaco giftet seg i dag med prins Ernst August von Hannover. Men søsteren Stephanie (33) stod ikke på gjestelisten.

Ernst August (44) og Caroline (42) har hatt kontakt med hverandre siden før den tyske aristokraten høsten 1997 skilte seg fra sin forrige kone, Chantal Hochuli, datteren av en sveitsisk millionær, etter 16 års ekteskap.

Ryktene om et nært forestående bryllup har gått lenge.

Tredje ekteskap

Ekteskapet er det tredje for Caroline og det andre for Ernst August. Prinsessen har stort sett holdt seg utenfor medienes søkelys etter at hennes andre ektemann, Stefano Casiraghi, døde i en båtulykke utenfor den franske Rivieraen i 1990.

Hennes mor, Grace Kelly, omkom i en bilulykke i 1982.

Casiraghi giftet seg med Caroline i 1983, og de fikk tre barn sammen, Andrea (14), Charlotte (12) og Pierre (11). I de påfølgende syv årene ble han en framstående forretningsmann i Monaco. Han deltok i speedbåtkonkurranser på toppnivå fra 1984 til han døde ved Saint-Jean-Cap-Ferratt nær Monaco.

Borgerlig

Men nå har lykken igjen snudd seg til Caroline, som i dag fikk sin August gjennom en borgerlig seremoni i det kongelige palassets speilrom.

Lederen av justistjenestene, Patrice Davost, ledet seremonien. Bare den nærmeste familien og åtte gjester var til stede under seremonien. Men Carolines yngste søster, prinsesse Stephanie (33), var ikke med på gjestelisten.

Ernst August er leder av en av Tysklands eldste aristokratier, og er fetter av de britiske windsorene og de spanske bourbonene.

Bryllupet falt sammen med prinsessens 42-årsdag.

Ernst August har to barn fra sitt ekteskap med Hochuli, Ernst August (15) og Christian (13).

(NTB-AFP)

LYKKELIG: Prinsesse Caroline mistet sin ex-mann i en båtulykke for åtte år sinden. I dag smilte lykken igjen til prinsessen av Monaco som fikk sin Ernst August.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media