Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Carolines prins gikk berserk

BERLIN (Dagbladet): Prinsesse Caroline av Monaco viste seg i helga for første gang offentlig med sin kjæreste, prins Ernst August av Hannover, som feiret sin nye romanse med å slå en fjernsynsfotograf helseløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsessen deltok lørdag kveld med sin tyske prinsevenn på en veldedighetsgalla i hans hjemby Hannover. De to stilte smilende opp for pressefotografene og tv.

Da selskapet var slutt reiste paret hjem til Ernst Augusts slott utenfor byen. Der ventet kameramannen Karsten Thuernau foran porten. Han var utstyrt med lyskaster på kameraet og prøvde å fange de nyforelskede i bilen. En rasende prins Ernst August (43) hoppet ut av Mercedesen med en trekølle i hånda.

Banket løs

Fjernsynsbildene viser hvordan han skrikende kastet seg over fotografen og banket løs med slagvåpenet. Deretter sparket han ham i skrittet og bet ham i hånden før han grep fatt i håret og dunket hodet hans mot asfalten. Kameraet fortsatte å oppta seansen - også etter at prinsen hadde brukket Thuernaus nese og påført ham flere andre skader. Opptaket viser at det hele varte i seks minutter.

Risikerer fengsel

Politiet i Hannover siktet i går prinsen for alvorlig legemsbeskadigelse. Han risikerer nå en ubetinget fengselsstraff på inntil fem år. Selv om han karakteriserer kameramannen som paparazzi og henviser til hvordan hans fotografer angivelig drev prinsesse Diana i døden, får prinsen vanskeligheter med å overbevise en dommer om at utskeielsen bare var selvforsvar.

Prinsesse Caroline (40) må regne med å bli innkalt til så vel avhør hos politiet som vitne i en rettssak - noe som betraktes som mildt sagt pinlig i slike kretser.

Nyskilt

Fransk ukepresse har gjennom tre år spekulert på om den monegaskiske prinsessen hadde et forhold til den tyske prinsen. Han var inntil begynnelsen av september gift med en sveitsisk kvinne, som er mor til parets to sønner på tolv og fjorten år. Skilsmissen ble innvilget av en domstol i London, som slo fast at årsaken var utroskap. Prinsesse Caroline har to døtre på henholdsvis elleve og tretten år, og en sønn på ni år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!