Carpe Dammen

KARPEDAMMEN (Dagbladet): Jazz er for folket, og Jan Garbarek er folkets konge. Den tid er definitivt forbi da jazzen var forbeholdt en liten menighet av forståsegpåere. Det beviste Jan Garbarek i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jan Garbarek samlet folk i alle aldrer og fra alle samfunnslag rundt den vakre Karpedammen inne på Akershus festning i går kveld. Karpene svømte henrykt i flombelysningen fra scenen foran de nærmere 3000 menneskene som lot seg trollbinde av Garbareks toner mens den svale sommerkvelden ble til natt .

På tvers av moter, alder og samfunnslag samler jazzrelatert musikk stadig flere tilhengere. Og Jan Garbarek har alltid vært en foregangsmann når det kommer til blanding av musikalske stilarter, noe publikummet hans absolutt bar preg av i går kveld. Blant publikum kunne man skue vestkant-grå hårfrisyrer side om side med nybarberte ungdommer og hennarøde frisyrer à la Unni Wilhelmsen.

- Jeg tror det er en langt større interesse for jazz nå. Det går ikke an å si «nei, jeg liker ikke jazz» lenger, sa den alltid tilstedeværende Unni Wilhelmsen. Hun var en av mange unge musikkinteresserte som hadde dratt for å oppleve den spesielle konserten. Og ungdommene slukte Garbareks eventyrlige musikalske verden foran silhuetten av den gamle festningen som tegnet seg majestetisk på himmelen bak utendørsscenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer