Carreras kommer

De tre tenorer gir seg tilsynelatende aldri. Nå er de på vei mot sitt fjerde VM. - Det er fordi det er så gøy, sier José Carreras til Dagbladet. Om knappe to uker synger han i Norge - uten de to andre tenorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvelden før finalekampen under fotball-VM i Italia i 1990 var Luciano Pavarotti, Placido Domingo og José Carreras samlet på scenen for første gang. Det ble den gangen kalt århundrets konsert. Elleve år er gått, og de tre sangerne er fortsatt «still going». Men «strong»? Knapt, skal vi tro kritikerne som har fulgt konsertene deres - som det har vært tre- fire av i året de siste åra.

Men Carreras er vel vant med at ikke alle liker sammensetningen tre tenorer/store stadioner.

Lite format

- Men du må huske på at slike store konserter som dette utgjør maks ti prosent av vår aktivitet i løpet av et år. Ellers i året gir jeg recital og spiller opera, sier Carreras. Han legger til at en endelig beslutning om å opptre under VM i fotball i Sør-Korea og Japan i 2002 vil bli tatt i løpet av høsten.

Men før det er det nettopp med det lille formatet Carreras kommer til Norge. 20. september synger han i Oslo Konserthus med pianisten Lorenzo Bavaj, og i Stavanger Konserthus to dager seinere.

Carreras skal denne gangen ikke nødvendigvis jakte på de høyestliggende tonene som skaffet ham berømmelsen på 70-tallet, men utfordrer like godt den mer lyriske sangkunsten med sanger av komponister som Bellini, Costa, Denza, Leoncavallo og andre beslektede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer