«The Last Jedi»:

Carrie Fisher blir å se i «Star Wars»-universet etter sin død

- Vi er svært fornøyde med den jobben hun har gjort, så disse scenene skal få stå som de er.

UFORANDRET: Disney bekrefter at Carrie Fishers rolle som prinsesse Leia vil stå helt uforandret i den neste «Star Wars»-filmen. Foto: NTB Scanpix.
UFORANDRET: Disney bekrefter at Carrie Fishers rolle som prinsesse Leia vil stå helt uforandret i den neste «Star Wars»-filmen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skuespiller Carrie Fisher spilte rollen som den originale «Prinsesse Leia» fra de første filmene, og var også med i filmen «The Force Awakens». Etter hennes bortgang i desember i fjor har det vært usikkert om hva som vil skje videre med den ikoniske rollen.

Fisher hadde nemlig allerede spilt inn sine scener for den kommende filmen «The last jedi» før hun døde, og mange fans har vært urolige for hva produksjonen tenker å gjøre videre med klippene. «The last jedi» har verdenspremiere den 17. desember i år.

Spekulasjonene og teoriene har herjet rundt, og alternativene har vært at hun enten kan bli skrevet ut av filmene, eller at produksjonen tar i bruk CGI (dataanimasjon) for å vekke henne til live på lerretet.

Ingen endring

Men nå har Disney endelig tatt bladet fra munnen, og bekrefter at Fishers siste innsats i filmene vil stå uforandret. Det melder Sky News. .

- Vi bruker ikke dataanimasjon med Carrie. Vi er svært fornøyde med den jobben hun har gjort, så disse scenene skal få stå som de er, sier Disneysjef Bob Iger i en pressemelding.

OBS! Kan inneholde spoiler.

Fisher er planlagt å være en del av minst to sentrale scener i de to neste «Star Wars»-filmene, som skal ha stor betydning for historien.

Disse scenene innebærer blant annet en gjenforening med Luke Skywalker (Mark Hamill) og Leia. Samt en stor konfrontasjon mellom henne og hennes sønn fra filmen, Kylo Ren (Adam Driver), som drepte Han Solo (Harrison Ford) i «The Force Awakens».

Dataanimasjon

CGI er imidlertid en metode som ikke er helt ukjent for «Star Wars»-universet fra tidligere.

Eksempler på dette er å finne blant annet i filmen «Rogue One» (utgitt i desember 2016), som gikk gjennom en større overhaling under produksjonen, men som likevel ble tatt imot med gode kritikker på verdensbasis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer