Carsten Jensen og Anders Hammer viser hvordan det har gått med Afghanistan etter Vestens «innsats» i landet

Radarpar på reise i Afghanistans helvete.

POLITIMANN: Anders Hammer og Carsten Jensen har nå besøkt alle Afghanistans provinser. Her holder politimannen Mohammad (20) vakt utenfor Maimana i Faryab-provinsen.
 Foto: ANDERS HAMMER / FRA BOKA
POLITIMANN: Anders Hammer og Carsten Jensen har nå besøkt alle Afghanistans provinser. Her holder politimannen Mohammad (20) vakt utenfor Maimana i Faryab-provinsen. Foto: ANDERS HAMMER / FRA BOKAVis mer

Hva blir resultatet når en dansk, fetert forfatter, nådeløs litteraturkritiker og tidligere krigskorrespondent, slår seg sammen med Norges i dag kanskje mest uredde krigsreporter for å lage bok om Afghanistan?

Carsten Jensen og Anders Hammer er blitt et særs godt radarpar som utfyller hverandre, og boka «Krigen som aldri tar slutt» er et sjeldent godt vitnesbyrd om et land og et folk som de siste tiåra har opplevd blodige konflikter og menneskelige lidelser som nesten ikke er til å fatte.

Egentlig er det to bøker. Den første, «Alt dette kunne vært unngått», kom i 2014. «Krigen som aldri tar slutt» er en revidert og sterkt utvidet utgave, der forfatterne tar oss med til nye steder og nye mennesker, fra krigsherrer med hektoliter av blod på samvittigheten til samvittighetsfulle kvinner som kjemper mot en ekstremt machodominert overmakt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.