TAKKER FOR SEG: TV 2-profil Carsten Skjelbreid blir nå TVNorge-profil Carsten Skjelbreid. Foto: Espen Røst / Dagbladet
TAKKER FOR SEG: TV 2-profil Carsten Skjelbreid blir nå TVNorge-profil Carsten Skjelbreid. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Carsten Skjelbreid slutter i TV 2

Går til konkurrenten.

(Dagbladet): Det er TV2.no som melder at programlederen sier takk for seg i TV 2 etter å ha vært tilknyttet kanalen siden 2001.

- Jeg har hatt en fantastisk tid i TV 2, og det skulle en skikkelig satsing til for at jeg skulle takke for meg der, sier Skjelbreid i en pressemelding.

Den «skikkelige satsinga» han snakker om, er innen landslagsfotball på SBS Discovery-kanalen Max.

- Jeg har stor sans for sportssjef Jan-Erik Aalbu, og han har presentert gode visjoner om hvordan fotballrettighetene skal forvaltes. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier han videre.

I løpet av sine 13 TV 2-år, har Skjelbreid blant annet vært programleder for «Vinn på minuttet», «Best uten ball» og sportssendingene.

I 2009 vant han «Skal vi danse» foran Mia Gundersen, og har også ledet programmet sammen med Katrine Moholt.

Skjelbreid er ikke den eneste profilen TV 2 har mistet til en SBS Discovery-kanal.

I februar ble det kjent at «Torsdag kveld fra Nydalen»-komikerne Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson blir en del av TVNorges humorstall.

I løpet av de siste åra, har TVNorge også lokket flere tidligere NRK-profiler inn i stallen, blant dem Anne-Kat. Hærland, Bård Tufte Johansen og Harald Eia, samt Ari Behn og Per Heimly.