Du leser nå Dagbladet Pluss

Cary Raditz og Joni Mitchell

Cary Raditz om kjærligheten til Joni Mitchell og opphavet til hennes kanskje mest kjente låt

I februar 1970 året dukket hun opp i livet hans. Selveste Joni Mitchell. 

DRO TIL ISLE OF WIGHT: Isle of Wight-festivalen fant sted 26. - 31. august 1970 og der deltok en meget populær Joni Mitchell, uten huleboer Cary. Foto: NTB/Scanpix
<div><br><div><br></div>
    </div>
DRO TIL ISLE OF WIGHT: Isle of Wight-festivalen fant sted 26. - 31. august 1970 og der deltok en meget populær Joni Mitchell, uten huleboer Cary. Foto: NTB/Scanpix


Vis mer

Cary Raditz snakker om bittersøt kjærlighet, en annen tid, et annet sted. Og han snakker om «Carey» fra Joni Mitchells album «Blue» fra 1971. Albumet, som regnes som en av den kanadiske artistens aller beste, kjennetegnes av svært personlige og selvransakende låter. Som «Carey», bygger de alle på selvopplevde episoder. Og ekte mennesker.

- Når du har hørt en låt hundrevis av ganger, forsvinner kanskje noen av følelsene den en gang framkalte, sier Cary Raditz til Dagbladet.

- Men låta spilles jo stadig på radio, og rett som det er kan jeg høre den når jeg er ute og kjører. Eller den kan plutselig dukke opp i en heis.

Han ler.

- Jo, jeg har opplevd mange rare situasjoner i forbindelse med den låten, og det kan være festlig! Men iblant tenker jeg selvfølgelig også på alvoret som ligger i bunnen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.