#metoo:

Casey Affleck: Trekker seg fra Oscar-utdelingen etter anklager

Casey Affleck skulle delt ut prisen for beste kvinnelige skuespiller, men tidligere anklager om seksuell trakassering gjør at han trekker seg.

TRAKK SEG: Skuespiller Casey Affleck vant fjorårets Oscar, men vil likevel ikke presentere årets kvinnelige Oscar-vinner. Foto: Jordan Strauss / Invision /AP / NTB scanpix
TRAKK SEG: Skuespiller Casey Affleck vant fjorårets Oscar, men vil likevel ikke presentere årets kvinnelige Oscar-vinner. Foto: Jordan Strauss / Invision /AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren og regissøren Casey Affleck (42) vant i fjor Oscar for beste mannlige hovedrolle, for sin rolle i filmen «Manchester by the sea».

Det er tradisjon at fjorårets mannlige Oscar-vinner presenterer årets kvinnelige Oscar-vinner.

Men i år brytes tradisjonen: Det er nå bekreftet at Casey Affleck trekker seg fra utdelingen, og at han heller ikke vil være til stede under showet, skriver Variety.​

Bakgrunnen er tidligere anklager om seksuell trakassering i 2010.

Anklager fra to kvinner

Affleck ble beskyldt for å trakassere to kvinner på settet til filmen «I'm still here», som han regisserte. Kvinnene gikk til søksmål mot Affleck, og han inngikk forlik med dem.

En representant for The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har bekreftet at Affleck har trukket seg.

- Vi støtter avgjørelsen, slik at man kan fokusere på showet og det fantastiske arbeidet som er gjort i år.

Affleck har ikke selv kommentert avgjørelsen om å trekke seg, men en representant for skuespilleren sier at at Affleck ikke vil komme på Oscar-utdelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer