Cash i en svart boks

Johnny Cash toppet sitt livsverk de siste ti åra han levde med fire CD-er i serien «American Music». Men han hadde spilt inn minst dobbelt så mye. Nå kommer det ut; i en kullsvart, fem platers åpenbaring av en CD-boks. Et restlager av musikk som tenner stjerner i natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: ENKELT GITARKOMP. Verken avansert eller oppsiktsvekkende. Så en stemme, mørk, dyp, likefram, rytmisk, nesten snakkende. De første linjene i en sang av Danny Dill og Marijohn Wilkin:

Ten years ago

on a cold dark night

someone was killed

beneath the town hall lights.

There were few at the scene

but they all agreed

that the slayer who ran

looked a lot like me.

Johnny Cash synger en av sine mest kjente fortolkninger. «Long Black Veil» . En mørk sang. «En mørk, mørk sang,» sier Cash i boka som følger samlingen. «Det blir ikke mørkere...» En røst fra graven. Cash forteller hvordan han ble tiltalt for et drap han ikke hadde begått. Hvordan dommeren sier han kan redde livet hvis han har et alibi. Men, nei. Det har han ikke. Han vil ikke fortelle retten at han har ligget i armene til sin beste venns kone da drapet ble begått. Han blir dømt til døden. Men i mørke netter får han besøk ved graven, mens vinden uler over kirkegården. Det er henne. Vitnet hans. Hun som ikke sa noe. Som sto der uten en tåre da han ble henrettet. Nå søker hun mørket. Nå går hun hvileløs omkring der ute. Med et langt, svart slør foran ansiktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer