Cash mistet glorien

De som ikke synes det er nok å se Johnny Cash (65), fikk seg nok en aldri så liten nedtur i går kveld. Legger man følelsene til side og ikler seg en streng kritikerdrakt, ble gårsdagens møte med countrylegenden en stor skuffelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men det er ikke bare Johnny Cash som skal ha skylden for det, for han så vi snurten av bare en drøy times tid. Den slitne countryhelten hadde sørget for godt med rom for både sønnen John Carter Cash og kona June Carter.

Sønnen har vært med i mange år og har absolutt talent, kona har vært med i atskillig flere år og har mistet det meste av det hun hadde av talent. De er begge riktignok en del av countrymusikkens mest legendariske familie, men det var ikke først og fremst dem folk hadde betalt i dyre dommer for å høre aleine i til sammen snaue timen.

Ærefrykt

Men det startet greit, til tross for elendig lyd. På introen «I Walk The Line» kommer Cash slentrende inn på scenen. Folk reiser seg i ærefrykt for en av countrymusikkens store ikoner og applauderer hengivent. Det er sjelden man ser en slik mottakelse - før nesten en tone er spilt.

Men Cash er uinspirert og sliten, merket av mye sykdom - blant annet over 30 kjeveoperasjoner. Høyrehånda er knapt nær strengene på kassegitaren, og han fomler med grepene. Stemmen er stort sett intakt, men Cash er en skygge av seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer