Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Casher inn millioner

Ikke rart oppslutningen om å bli tatt ut til konkurransen om å bli Norges nye Idol er stor. Kurt har antagelig tjent ti millioner kroner siden han vant den internasjonale Idol-finalen.

Slik er det i alle fall ifølge bladet Kapitals beregninger.

Til sammen har hans første plate, singelen «She`s so high» og samleplater han er med på, innbragt godt over fire millioner kroner. I tillegg har han tjent nærmere en million på salg av 40.000 eksemplarer av sin nye plate. Den tidligere rørleggeren tjener dobbelt så mye på platesalget sitt som enkelte andre artister, fordi han skriver sangene sine selv. Men i tillegg har han flere andre ben å stå på.

Kapital anslår at han har tjent en million kroner bare på at radiostasjonene spiller sangene hans. Konserter i inn- og utland har innbragt flere millioner.

Som følge av berømmelsen får han også svært lukrative særtoppdrag, som for eksempel oppvarmingskonserten på Brann Stadion i år. Der dro han inn én million kroner for åtte sanger.

Og i desember skal Kurt Nilsen bryne seg på det amerikanske markedet. Det kan bidra til en enda fetere konto for Bergens-mannen.

RIK: Det internasjonale Idolet fra Bergen lever godt på sine opptredener.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media