Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cashmere Cat-suksessen fortsetter

Cashmere Cat Grammy-nominert

Obamas president-datter digger ham og de største stjernene vil samarbeide med ham. Nå er nordmannen også nominert til en av de gjeveste musikkprisene. 

STOR: DJ Cashmere Cat, Magnus August Høiberg fra Halden gjør det stort både i utlandet og i Norge. Foto: Scanpix
STOR: DJ Cashmere Cat, Magnus August Høiberg fra Halden gjør det stort både i utlandet og i Norge. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus August Høiberg (28), også kjent som DJ- en Cashmere Cat, er nominert til Grammy for sin medvirkning på Tory Lanez-låta «Luv». Låta er nominert i klassen «Best R&B-song».

Cashmere Cat har produsert låta sammen med Benjamin Levin & Daystar Peterson.

Ifølge Billboard.com konkurrerer han med stjerner som Rihanna, som er nominert i samme kategori. Elektronika-artisten fra Halden befinner seg ellers i godt Grammy-selskap med storheter som Beyonce Knowles og Kanye West.

Spilte for Obamas datter

Cashmere Cat har lenge hatt fast tilholdssted i USA hvor han har samarbeidet med verdensstjernene og fulgt sin største drøm, som har vært å samarbeide med Kanye West.

I sommer spilte han for blant annet Obamas datter på musikkfestivalen Lollapalooza i Chicago.

Han har tidligere uttalt at hans største drøm var å jobbe med Kanye West, og skal ifølge Dagens Næringsliv ha sagt at han ikke skulle klippe det lange håret sitt før rapperen ringte for å samarbeide.

Kommende debutalbum

Man kan trygt si at drømmen har gått i oppfyllelse. 28 år gamle Høiberg har samarbeidet med en rekke storheter som Kanye West, Britney Spears og Ariana Grande.

I august slapp han førstesingelen «Wild Love» fra det kommende debutalbumet med stjernegutten The Weeknd på vokal.

I september ble det kjent at Cashmere Cat startet enda et nytt stjernearbeid med den tidligere Disney-stjernen Selena Gomez på singelen «Trust Nobody». Singelen kommer også på det kommende debutalbumet.

Flere norske

I tillegg til Cashmere Cat er også norske Stargate nominert i kategorien «Best Song Written For Visual Media», med «Try Everything».

Lydtekniker og musikkprodusent Morten Lindberg er nominert to ganger i kategorien «Best Surround Sound Album», for Maja S.K. Ratkjes «And Sing», og for Trondheimsolistenes «Reflections».

For Reflections er Trondheimsolistene og Morten Lindberg også nominert i kategoriene «Best Engeneered Album, Classical», og «Best Chamer Music/Small Ensemble Performance»

Den norske produsenten Andreas Schüller har også produsert låta «Company» på Justin Biebers plate «Purpose», som er nominert til årets album.

Fredrikstadmannen Fred Ball kan også smile over at Rihannas album «Anti», som han har vært med på å produsere, er nominert i kategorien «Best Urban Contemporary Album».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!