Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Avviste Brad Pitt (53):

Castingtopp avviste en av verdens største skuespillere med to ord: «Ikke morsom»

- Han har vært morsom siden. 

- IKKE MORSOM: I dag er skuespiller Brad Pitt (53) blant Hollywoods mest suksessfulle skuespillere. FOTO: AP / NTB Scanpix
- IKKE MORSOM: I dag er skuespiller Brad Pitt (53) blant Hollywoods mest suksessfulle skuespillere. FOTO: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den Emmy-belønte castingagenten Jeff Greenberg har gjennom karrieren bidratt til å oppdage en rekke kjente skuepillere.

I forbindelse med sin kommende bok «Callback», fortalte han bladet People om kjente Hollywood-skuespillere han bidro til å oppdage, og kjente skuespillere han droppet. Blant dem var en av verdens største og best betalte skuespillere, Brad Pitt (53).

Pitt, som den gangen var ukjent, var på audition for en gjesterolle i TV-serien «Cheers», og Greenberg avskrev ham med en setning.

- Det eneste jeg skrev var, «Ikke morsom», sier han.

CASTING: Jeff Greenberg sammen med Ariel Winter fra TV-serien «Modern family», som Greenberg castet skuespillerne til. FOTO: NTB Scanpix
CASTING: Jeff Greenberg sammen med Ariel Winter fra TV-serien «Modern family», som Greenberg castet skuespillerne til. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Til den rollen var han ikke morsom. Han har vært morsom siden, legger han til.

Slo gjennom

Ifølge Business Insider hadde Pitt flere uvanlige jobber før han fikk en karriere som skuespiller. Blant annet ikledde han seg kyllingdrakt for restaurantkjeden El Pollo Loco, og kjørte limousin for et strippe-firma for å få endene til å møtes.

Brad Pitt fikk likevel sitt store gjennombrudd, uten Greenbergs hjelp. Det kom i filmen «Thelma & Louise» fra 1991, regissert av Ridley Scott.

Siden har filmrollene kommet på løpende bånd, og i fjor var han ifølge Forbes den 10. best betalte skuespilleren i verden.

Pitt har også blitt belønt med en rekke priser for sine prestasjoner på lerretet, blant annet Emmy og Golden Globe.

GJENNOMBRUDDET: Brad Pitt fikk sitt gjennombrudd i filmen «Thelma & Louise» fra 1991. FOTO: NTB Scanpix
GJENNOMBRUDDET: Brad Pitt fikk sitt gjennombrudd i filmen «Thelma & Louise» fra 1991. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Oppdaget Meg Ryan
Men i motsetning til Pitt, kan en rekke skuespillere takke Greenburg for å ha satt fart på karrieren deres. Blant dem er Meg Ryan (55), som fikk sitt store gjennombrudd i «Top Gun».

OPPDAGET AV GREENBERG: Meg Ryan (55) kan i motsetning til Brad Pitt takke Jeff Greenberg for sitt Hollywood-gjennombrudd. Foto: NTB Scanpix
OPPDAGET AV GREENBERG: Meg Ryan (55) kan i motsetning til Brad Pitt takke Jeff Greenberg for sitt Hollywood-gjennombrudd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tok henne med til castingagenten vår for rollen som Carol, kona til Goose. Jeg kjente til Megs arbeid fra en episode av «Charles in Charge». Hun kom inn og landet sitt store gjennombrudd, sier Greenberg, som også kan ta mye av æren for å ha oppdaget Zooey Deschanel og Kristen Wiig. Men den han er mest stolt av å ha castet er Eric Stonestreet, som spiller Cam i Modern Family.

Etterforsket for barnemishandling

I september ble det kjent at Pitt og Angelina Jolie hadde bestemt seg for å gå fra hverandre, etter tolv år som kjærester og to år som gift. Fokuset har vært spesielt stort på hvem av de to som skal få beholde omsorgsretten for de seks barna.

Det første intervjuet Pitt gjorde etter skilsmissen, var med herremagasinet GQ. Der pratet han blant annet om presset han var under da det ble slått opp i pressen at han ble etterforsket for barnemishandling.

Frykten for at barna skulle tro alt som sto i avisene var stor. Saken ble senere henlagt.

I et intervju med nyhetsbyrået AP nylig, fortalte Pitt at barna er noe av det han verdsetter mest i livet.

- Barn er alt. Barna er livet mitt. De tar alt fokus, som de alltid burde, forteller han.

«Fight Club»-stjerna fortalte at han de siste månedene har brukt tida på å prøve å holde familien samlet etter beste evne. Pitt mener at det viktigste for dem nå, er å «finne mye måter å sammensette familien på».

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer
Hele Norges coronakart