Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cat møter Yusuf

For to år siden kom «Remember Cat Stevens» og i fjor «The Very Best Of...», så dette er samlingen for deg med spesiell interesse for Cat Stevens. Eller Yusuf Islam, som han nå kaller seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire cd-ene har titlene «The City», «The Search», «The Hurt» og «The Last».

Boksen åpner med demoen «Back to The Good Old Times» fra 1965 og runder av med en mantraliknende «God Is The Light» fra 1997 - spilt inn 19 år etter at han vendte musikkbransjen ryggen for å vie sitt liv til Allah. Her er den magiske stemmen, de kjente låtene, demoer, live-opptak, out-takes og uutgitte spor (blant annet duetten «Honey Man» med Elton John fra 1970).

23. desember 1977 konverterte Steven Georgiou alias Cat Stevens til islam, og året etter byttet han navn til Yusuf Islam. Han hadde funnet det han søkte etter, og i 1979 ga han sin siste konsert. I det fyldige heftet med historikk som følger denne boksen, kan du lese hans tanker rundt livet og valget han gjorde. Her kommer det for eksempel fram at Rick Wakeman spiller piano på «Morning Has Broken» , uten at han i sin tid ble kreditert, og at Peter Gabriel var så nervøs at han nesten ikke klarte å spille fløyte på «Katmandu» . Yusuf kommenterer også sangene, og om «Last Love Song» fra 1978 skriver han: «Min epilog, mer eller mindre. Jeg hadde oppdaget den ultimate komposisjon i Koranen. Jeg trengte ikke lage flere monumenter...». Den ideelle julegave for fansen, med et stort pluss for god pakkeløsning.

Hele Norges coronakart