Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cat Power

«Live - alene ute i skogen» is the new loud.

CD/DVD: Chan «Cat Power» Marshall ser ut til å få en allergisk reaksjon, et illebefinnende, så fort hun setter sine bein på en scene. Det er et vondt og trist syn. Derfor er jeg åpen for dette noe egenartede konseptet - en slags konsertvideo hvor Chan står ute i skogen og spiller og synger for seg selv. Sært og eksentrisk, ja vel, men samtidig blir det også en slags protest mot konvensjoner og regulerte mønstre for hvordan en artist må forholde seg til sitt publikum.

«Speaking For Trees» er en dobbeltutgivelse, med en CD med den 18 minutter lange låta «Willie Deadwilder», og en DVD med det nevnte skogsopptaket (samme sted som coverbildet til fjorårets «You Are Free» ble tatt?) hvor Chan på nedstrippet vis spiller egne og andres sanger. Det er spesielt, men det er fint. Låtutvalget, med relativt høy evergreen-faktor,blir en utdyping av «The Cover Record», med alt fra Dylans «Knockin\' On Heavens Door» til «All I Have To Do Is Dream» og «Try A Little Tenderness» og en låt av Duke Ellington. Du bør nok være fan for å ha noe glede av dette, men så bør du også bli fan hvis du ikke allerede er det. Cat Power er noe for seg selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media