Catch-Gamer til finalen i WEG

Spiller de «Counter-Strike» til gull?

(Dagbladet.no): I natt norsk tid ble det klart at det norske «Counter-Strike»-laget Catch-Gamer er i finalen i World e-Sports Games i Sør-Korea, etter at de vant 26-13 over det britiske laget 4Kings i semifinalen.


Dermed er de sikret rett oppunder 200.000 kroner i prispenger for andreplassen - men hvis de går helt til topps så vanker det 325.000 kroner i prispenger.

Catch-Gamer håpet på forhånd på at de skulle nå en topp fem-plassering, og var svært begeistrede da de nådde semifinalen etter å ha vunnet over det finske laget astralis.

- Nå skal vi ta oss en fest etter en felles middag. Så skal vi bare kose oss i form - vi har trent sinnsykt mye den siste tiden og det er få lag igjen å trene mot så det er ikke sikkert vi får igang treningskamper. Finalen er en bonus for oss rett og slett, det er en sinnsyk prestasjon å komme så langt - om det holder helt ut eller ikke får vi se neste helg, forteller lagleder Jonas «bsl» Alsaker Vikan til Dagbladet.no direkte fra Seoul etter semifinalen.

- Velutviklet samarbeid

Oppslutningen rundt esport, altså konkurransespilling av online dataspill, er enorm i Sør-Korea. Kampen som Catch-Gamer spilte mot 4Kings i natt ble sett av mellom to og fem millioner tv-seere. Men både nerver og tankene på store pengesummer må settes til side når man spiller en kamp av så stor betydning.

- Pengene er noe jeg tilfeldigvis kom på nå - 5-6 timer etter kampen, det har lite å si. Det tror jeg de fleste konkurransermennesker som driver med idrett/sport på høyt nivå vil være enige i. For å kunne gjennomføre en turnering med så høyt nivå så sier det seg selv at samarbeidet i laget må være ganske velutviklet. Alle har jobbet skikkelig hardt for å få alt til å fungere, og det er og noe vi er kjempefornøyde med. Ingenting er bedre enn suksess etter hardt arbeid, sier en tydelig fornøyd Alsaker Vikan.

- Hemningsløse gledesscener

TEAM CATCH-GAMER: Fra venstre: Geir Stian Svendsen, Thomas Rudstrøm, Christian Wæraas, Jonas Alsaker Vikan og Tore Aronsen. Foto: Catch-Gamer
TEAM CATCH-GAMER: Fra venstre: Geir Stian Svendsen, Thomas Rudstrøm, Christian Wæraas, Jonas Alsaker Vikan og Tore Aronsen. Foto: Catch-Gamer Vis mer

Her forteller han om semifinalekampen:

- Vi kom godt i gang ved å vinne den viktige pistolrunden, etter dette var det bare å kjøre på - alle spillerne spilte ekstremt bra og peppet hverandre opp. Motet og moralen hos britiske 4Kings falt tilsvarende - etter cirka en halvtime hadde vi tatt de nødvendige 13 rundene og hadde et bein i finalen. Semifinalene spilles best av tre kart så vi måtte vinne et til, og det gikk lettere enn vi trodde på det andre kartet, bånn gass fra start og der var det ikke jevnt en gang. Motstanderne var på retur både psykisk og fysisk. Etter den 13ende runden kunne vi trygt bryte ut i hemningsløse gledesscener som alle TV-seerne nok var fornøyde med!

Den første runden i kampen var på de_inferno, som Catch-Gamer vant 13-8. Etter det spilte de de_nuke som de vant 13-5, og det endelige resultatet ble da altså 26-13.

Hvordan er det så med oppmerksomheten rundt tidligere relativt ukjente Catch-Gamer i Seoul?

- Det er ikke så drøyt. Jeg merker det, men det har nok med å gjøre at jeg er 1,95 høy og relativt bleik - gjenkjennelsesfaktoren er ikke så stor her borte. Men finalen skal spilles i Busan på sør-øst kysten, og der regner vi med sirkus med live tilskuere - det sies at finalen skal spilles utendørs på en scene på stranda. Det kan jo bli veldig spennende, forteller Alsaker Vikan.

Finalen spilles neste helg. Da skal det bli spennende å se om nordmennene kan klatre helt til topps, og sørge for at Norge kan ytterligere stadfeste sin posisjon som en ledende esport-nasjon etter at vi så Team NoA vinne WEGs forrige sesong.