Cate Blanchett gjør hva hun kan i krigsdrama

Tamt krigsdrama med Cate Blanchett.

Med Cate Blanchett på lerretet kan det aldri gå helt galt. Sammen med Billy Crudup og særlig Michael Gambon gjør hun her hva hun kan for å heve «Charlotte Gray» over middelmådigheten.

Blanchetts spennvidde som skuespiller er imponerende, troverdig om hun spiller vamp eller alvedronning, med et naturtalent for dialekter. I Gillian Armstrongs film fra det okkuperte Frankrike er hun en vanlig ung kvinne, som etter en kort og heftig forelskelse i en engelsk pilot verver seg til undergrunnsarbeid på fransk jord - hennes eneste hensikt synes å være letingen etter den savnede flygeren. Her kommer hun i kontakt med kommunisten Julien (Crudup) og hans far Levade (Gambon).

Deretter gjør Charlotte egentlig svært lite. Armstrong serverer stemningsfulle bilder, men lite spenning og langt fra et drama som formidler opplevelsen av kamp på liv og død. Feilen ligger i manus, hvor hovedpersonens motiver er tynt begrunnede, ikke utvikles, og der også andre personer iblant oppfører seg ulogisk i forhold til omstendighetene.

«Charlotte Gray» kan minne om en langt bedre film over samme tema - «Plenty» (1985) med Meryl Streep.

GODE CATE: Men selv ikke imponerende Blanchett, her med Billy Crudup, kan redde «Charlotte Gray» fra å bli mer enn et middels krigsdrama.