Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cate Blanchett skadet under Ullmann-oppsetning

Forlot scena med blod rennende fra hodet. Nå kan morgendagens premiere henge i en tynn tråd.

ULYKKE: Cate Blanchett ble truffet i hodet av en radio under Liv Ullmann-oppsetning i Sydney i Australia. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACAC / Scanpix
ULYKKE: Cate Blanchett ble truffet i hodet av en radio under Liv Ullmann-oppsetning i Sydney i Australia. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACAC / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den Oscar-vinnende skuespilleren, Cate Blanchett (40), ble skadet i en dramatisk kranglescene i Liv Ullmanns teateroppsetning «En sporvogn til begjær» - «A Streetcar Named Desire» i Sydney i Australia.

Blanchett ble truffet i hodet av en radio, som motspiller Joel Edgerton kastet mot henne. Den kjente skuespilleren begynte å blø kraftig, ifølge Daily Mail. Radioen ble kastet i tråd med manus, men skulle ganske innlysende ikke treffe hodet til Blanchett.

- Han skulle egentlig kaste radioen ut vinduet, men han mistet den og traff henne i hodet med den. Hun bare fortsatte, sier et øyevitne til Sydney Morning Herald

Blanchett skal ha prøvd å fortsette etter ulykken, men etterhvert skjønte hun at hun var såpass skadet at hun umulig kunne fortsette, og stormet av scenen.

Liv Ullmans oppsetning skulle etter planen ha premiere i morgen, og ulykken skjedde under en av generalprøvene i dag. Nå fryktes det at premieren må utsettes.

Cate Blanchett skal ifølge Daily Mail ha bedt om å få returnere til scenen så snart som mulig. Skadeomfanget er foreløpig uklart.

Ullmann sa til Dagbladet da det ble kjent at Blanchett skulle ha rollen «En sporvogn til begjær» at hun betraktet henne som «sin generasjons beste skuespillerinne». Også i intervju med Se & Hør uttrykte hun sin glede over at Blanchett hadde sagt ja til å ta rollen.

- Det gleder jeg meg fantastisk til. Jeg kjøpte nylig Vogue for å se på et intervju med henne. Og det som var morsomt, er at hun sa i intervjuet at høydepunktet hennes for neste år er at vi skal jobbe sammen. Jeg synes hun, i sin generasjon film, er den beste, sa Ullmann.

Teateret, Sydney Teater Company, talsperson, Tim McKeough, forteller til nyhetsbyrået Associated Press at den australske stjernen vil være klar for premieren i morgen.

- En annen skuespiller holdt en gjenstand over hodet og hun ble på en eller annen måte skadet, sier han.

Dagbladet har hittil ikke lykkes å få en kommentar fra Liv Ullmann onsdag kveld.

REGISSØR: Skuespiller Liv Ullmann er regissør bak stykket «En sporvogn til begjær». Her sammen med sin mann, Donald S. Saunders, under mottagelsen i Norsk Filminstitutt holdt i anledning Ullmanns 70-årsdag.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
REGISSØR: Skuespiller Liv Ullmann er regissør bak stykket «En sporvogn til begjær». Her sammen med sin mann, Donald S. Saunders, under mottagelsen i Norsk Filminstitutt holdt i anledning Ullmanns 70-årsdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling