Catherine Zeta-Jones som kokaindronning i «norsk» film

Eva Sørhaug regisserer filmen om Griselda Blanco.

NORSKREGISSERT: Eva Sørhaug skal regissere Catherine Zeta-Jones i rollen som den beryktede og hensynsløse kokaindronningen Griselda Blando - som ble kjent som «den sorte enke» etter å ha stått bak hundrevis av drap i narkotikamiljøet i Miami på 70- og 80-tallet. Foto: AFP PHOTO / Valerie Macon / Scanpix
NORSKREGISSERT: Eva Sørhaug skal regissere Catherine Zeta-Jones i rollen som den beryktede og hensynsløse kokaindronningen Griselda Blando - som ble kjent som «den sorte enke» etter å ha stått bak hundrevis av drap i narkotikamiljøet i Miami på 70- og 80-tallet. Foto: AFP PHOTO / Valerie Macon / ScanpixVis mer

(Filtermagasin.no): Etter «Lønsj» og «90 minutter» skal Eva Sørhaug nå lage «The Godmother», om Griselda Blanco, en av de få høytstående kvinner i colombiansk narkotikahandel.

Med seg i hovedrollen som «La Madrina» har hun fått Catherine Zeta-Jones, skriver Deadline.

Kokain-dronningen Filmen blir basert på den sanne historien om Blancos vekst på 70- og 80-tallet, i det fryktede narkotikamiljøet i Miami på 70- og 80-tallet.

Hennes kamp om makten i Medellinkartellet - som skal ha medført hundrevis av snikdrap - gav henne kallenavnene La Madrina (Gudmoren), Den sorte enke, og Kokain-gudmoren.

Blanco ble arrestert i 1985, og så sendt tilbake til Colombia da hun slapp ut i 2004. I 2012 ble hun drept i et drive-by-angrep. Manuset om livet hennes er skrevet av Frank Baldwin, produsenter på prosjektet er Daniela Cretu og Nicholas Pileggi (som skrev boken «Goodfellas» er basert på).

Flere om historiebeinet Deler av Blancos historie ble blant annet fortalt i dokumentaren «Cocaine Cowboys» som for tiden blir til både en tv-serie fra Michael Bay, og en film fra Mark Wahlberg - og Salma Hayek har også spilt rollen som henne i filmen «Savages».

Sørhaug er også plukket opp til å lage filmen om britiske Lenny McLean, «den hardeste mannen i Storbritannia», som du kanskje husker som Barry the Baptist i «Lock, Stock and two smoking barrels».

«The Godmother» forventes å få premiere mot slutten av 2015 eller 2016.

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.