Cathrine er lei

Hun lå en periode an til å bli Norges neste dronning, men ble dronning på catwalken istedet. Nå vurderer Cathrine Knudsen å slutte som modell. Hun er i ferd med å få nok av den slitsomme modelljobben.

Måtte fjerne snikreklamen for sprit

Strikket til seier

- Jeg begynner i grunnen å bli litt lei, innrømmer Cathrine Knudsen. Hun er en av Norges desidert mest ettertraktede modeller, og har vært på prestisjetunge catwalker verden over. Her hjemme ble hun kjendis over natta da det ble kjent at hun var kjæreste med selveste Haakon Magnus. Men karrieren til den karismatiske modellen skjøt først fart etter at forholdet tok slutt for to år siden.

Torheim-fan

Selv oppgir Cathrine Knudsen flere årsaker til at hun nå vurderer å «pensjonere» seg som modell allerede i en alder av 23. Den beryktede bransjen er en av dem.

- Det er ikke akkurat det å være modell jeg er lei av, men jeg har egentlig fått nok av alt rundt det, sier den isblå skjønnheten.

I går kveld var hun på plass på catwalken da norske designere satte hverandre i stevne under det årlige Smirnoff Fashion Awards. En jobb hun takket ja til fordi hun er fan av designer og gründer Kjell Torheim.

- Dette er en av de største happeningene i Norge med tanke på de nye norske designerne, sier Cathrine, som godt kan tenke seg å prøve noe annet innen modellbransjen.

Og med sin høyst spesielle internasjonale yrkeserfaring er det liten tvil om at Bærums-jenta vil få mulighet til det.

- Jeg er ferdig med utdannelsen på Norges Markedshøgskole om halvannen måned, forteller hun.

Inntil eksamen er vel overstått vil hun trappe ned modellvirksomheten:

- Jeg skal gjøre noen visninger, blant annet skal jeg en tur til Milano, men jeg prøver å få lest så mye som mulig.

Lukrativ ekstrajobb

Nøyaktig hvor mange oppdrag hun har hatt i løpet av det siste året, har hun ikke oversikt over. Men at den lukrative ekstrajobben har gått hardt ut over studiene i de mest aktive periodene er det liten tvil om.

- For en måned siden gjorde jeg 30 visninger på to dager, sier hun og smiler med de himmelblå.

- Jeg er litt lei nå, men man vet aldri. Det kan være at det går over.

- Du har vel tjent nok til å greie avdragene på studielånet?

- Alle tror man blir superrik av å gå modell, men det er ikke tilfellet. Vi har ganske store utgifter også, forklarer Cathrine Knudsen.

ABDISERER? Hun valgte catwalk-kongeriket, men nå er det usikkert hvor lenge hun blir i motebransjen.