Årets litteraturkritiker 2019:

Cathrine Krøger er årets litteraturkritiker

Kritikerprisene ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo torsdag.

LITTERATURKRITIKER: Dagbladets litteraturanmelder Cathrine Krøger under prisutdelingen på Litteraturhuset i Oslo torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LITTERATURKRITIKER: Dagbladets litteraturanmelder Cathrine Krøger under prisutdelingen på Litteraturhuset i Oslo torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LITTERATURHUSET (Dagbladet): Mangeårig litteraturkritiker i Dagbladet, Cathrine Krøger, er kåret til årets litteraturkritiker 2019.

Utdelingen av prisen ble gjort på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

Cathrine Krøger er et kjent fjes i norsk kulturliv og har i løpet av sin fartstid som kritiker ertet på seg mange forfattere i forskjellige sjangere.

- Det er krevende å være så upopulær over så lang tid. Det har ikke stoppet Cathrine Krøger, sier jurymedlem Eirik Vassenden.

Under utdelingen sier han at Krøger alltid gjør det lett for leseren å være uenig.

- Det er også derfor hun kanskje får så høylytt respons. Hennes tydelige stemme er viktig for offentligheten og vi håper å høre den videre framover, sier Vassenden under utdelingen.

Hard i klypa

- Jeg ble veldig overrasket og det er veldig stas å bli anerkjent av sine egne. Det er jo den eneste anerkjennelsen vi som kritikere kan få. Men jeg har jo også holdt på noen år og skal jeg være helt ærlig så synes jeg ikke det er ufortjent, sier Krøger og ler.

Hun forteller at hun har tålt å være upopulær fordi hun ikke har brydd seg så mye om hva folk tenker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer