Catwoman blir film

Alle husker vel Michelle Pfeiffer som Catwoman i «Batman Returns», nå får hun egen film.

Men det er ikke Michelle Pfeiffer som skal ikle seg kattedrakten denne gangen. Utfordringen har gått til Ashley Judd, som er kinoaktuell denne uken i USA med den romantiske komedien «Someone Like You».

Ashley Judd undertegnet kontrakten med Warner Bros. om å spille den sensuelle kattedamen i forrige uke, melder Variety.

Filmene om superhelten Batman har lenge vært Warner Bros. mest suksessrike varemerke. Nå truer derimot «The Matrix» om å slå superhelten ned i støvlene. Variety skriver at «Catwoman»-prosjektet regnes som et forsøk på å skaffe seg nok en pengemaskin.

Warner Bros. har laget hele fire lukrative «Batman»-spillefilmer. De har planer om en spillefilm til, i regi av Darren Aronofsky («Requiem for a Dream») og en futuristisk tegneserieversjon - «Batman Beyond» - er allerede produsert.

Mørk og mystisk

Ashley Judd er altså den som har fått det ærefulle oppdraget å spille Catwoman, eller Selina Kyle som hun het før hun ble superhelt med katteaktig ynde. Catwoman lusker seg rundt i Gotham City i jakten på en godbit hun kan stjele. I DC Comics tegneserie er Catwoman hverken superhelt eller superskurk. Hun er mystisk, mørk og Batman har problemer med å få has på henne.

Sist vi så Judd på kino var hun på rømmen fra Tommy Lee Jones i «Double Jeopardy» og før det jaktet hun på gale mordere sammen med Morgan Freeman i trilleren «Kiss the Girls».

Før Judd kler på seg kattedrakta, skal hun spille mot Sandra Bullock og Ellen Burstyn i Callie Khouri «The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood.»