UTE AV SKAPET: Etter 75 år står Catwoman fram som biseksuell. Dette for å gjøre de gamle heltene litt mer lik oss. Illustrasjon. DC Comics
UTE AV SKAPET: Etter 75 år står Catwoman fram som biseksuell. Dette for å gjøre de gamle heltene litt mer lik oss. Illustrasjon. DC ComicsVis mer

Catwoman står fram som biseksuell

Endelig ute av skapet.

Etter 75 år er den verdensberømte Catwoman-karakteren kommet ut av skapet og framstår som biseksuel i tegneserieheftet «Catwoman #39».

Utgiveren av bladet har varslet større mangfoldig på tegneseriefronten i 2015, skriver Berlingske Tidene.

- Noe måtte skje - Det gir god mening. Leserne søker nemlig karakterer som speiler dere egen virkelighet, forklarer Carsten Fogh Nielsen, som forsker på dette feltet.

- Jo mer vi snakket om det, desto mer skjønte vi at noe måtte skje.

Det skriver «Catwoman»-forfatteren Genevieve Valentine på sin blogg om beslutningen om at la den 75 år gamle tøffe Cat­woman-karakteren springe ut som biseksuel - i et kyss med kvinnen Eiko Hasigawa.

Har ikke glemt Bat-man «Catwoman»-forfatteren Valentine understreker samtidig at Catwoman, som lyder det borgerlige navn Selina Kyle, ikke har glemt sitt lange hat/kjærlighetsforhold til Batman.

Dette forholdet tok til allederde helt fra begynnelsen av, i «Batman#1» fra 1940.

Om Catwomans bilfile legning, skriver Catwoman-forfatteren: - Hun har flørtet med sin legning, av og til helt åpenlyst, i årevis . For meg er det ingen avsløring, men en bekreftelse.