Anmeldelse: Nick Cave - «Ghosteen»

Cave-overdose

Svevende, seigt og stillestående dobbeltalbum fra Nick Cave.

SAMTALER MED CAVE: Nick Cave i Oslo konserthus, der han 18. og 19. mai i år svarte på spørsmål fra salen og spilte noen av sine mest kjente låter. Hans nye album «Ghosteen» er tilgjengelig fra i dag, Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SAMTALER MED CAVE: Nick Cave i Oslo konserthus, der han 18. og 19. mai i år svarte på spørsmål fra salen og spilte noen av sine mest kjente låter. Hans nye album «Ghosteen» er tilgjengelig fra i dag, Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er vel ingen som blir overrasket over måten Nick Cave lanserer sitt nye dobbeltalbum «Ghosteen» på: Med lyttearrangementer i en rekke byer og global premiere på Youtube en time før det ble lagt ut på strømmetjenenestene ved midnatt. Vi var ca 10 000 da strømmingen startet kl 23.00 i går kveld, et antall som doblet seg etter en stund.

Red Hand Files

Den Brighton-bosatte australieren gjør det på sin måte., og bygger opp under myten. Samtidig har han de siste åra utvist en åpenhet som er ny, trolig trigget av sønnen Arthurs død for fire år siden.

Dokumentaren «One More Time With Feeling» (2016) ble vist bare én gang på 650 kinoer over store deler av verden. Og da han annonserte sitt nye album for kort tid siden, skjedde det etter et spørsmål fra Joe på fansiden Red Hand Files om det kommer et nytt album. Caves svar: «Du kan forvente et nytt album neste uke. Det har fått tittelen «Ghosteen». Det er et dobbeltalbum. Del en består av åtte sanger, del to av to lange sanger og et spoken word-stykke».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer