+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Cave uten sikkerhetsnett

Til helga er Nick Cave i Norge – for å spille, men mest av alt for å svare på spørsmål fra publikum.

DEN SVARTE ENGEL: Nick Cave er ute på en litt annerledes turne denne gangen. Han starter opp i Hamburg i kveld og kommer til Oslo med musikk og muligheter for å stille ham spørsmål live til helga med to konserter i Oslo Konserthus. Bildet er fra Norwegian Wood i 2009. Foto: Hans-Arne Vedlog
DEN SVARTE ENGEL: Nick Cave er ute på en litt annerledes turne denne gangen. Han starter opp i Hamburg i kveld og kommer til Oslo med musikk og muligheter for å stille ham spørsmål live til helga med to konserter i Oslo Konserthus. Bildet er fra Norwegian Wood i 2009. Foto: Hans-Arne VedlogVis mer

«Conversations with Nick Cave» er et uvanlig konsertkonsept der den australske sangeren og låtskriveren stiller alene på scenen, elegant og velkledd som alltid, armert med flygel og mikrofon, og tar imot spørsmål fra salen.

Angivelig er intet tema tabu, ei heller tapet av sønnen Arthur. I en av de mer offentlige sørgeprosessene verden har vært vitne til laget Andrew Dominik i 2016 One More Time With Feeling, en dokumentarfilm om tiden fra dødsfallet og frem til ferdigstillelsen av albumet Skeleton Tree samme år, den foreløpig siste utgivelsen fra Nick Cave And The Bad Seeds.

«I am acting on an intuition that something of value can be gained from an open and honest dialogue with my audience. I want to bring the whole thing back to something raw and naked and essential.»