- Cavemen har krav på å spille

Kåre & The Cavemen har juridisk rett til å få spille på Quart-festivalen. Det mener daglig leder i interesseorganisasjonen Gramart, Øyvind Myhrvold. The Cavemen føler seg ofret av festivalledelsen etter at de mandag ble sparket ut av festivalprogrammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Under forutsetning av at The Cavemen har en skriftlig kontrakt på Quart-jobben, har de krav på å få spille under festivalen, uttaler Myhrvold til Dagbladet. En av Gramart (Gramofonartistenes forening) sine jurister jobber nå på spreng for gruppa. Og kontrakten, som Dagbladet har en kopi av, viser at The Cavemen har en skriftlig avtale fra Quart om at de er booket til festivalen.

Maktarroganse

- The Cavemen bør kreve å få spille. Dette bør de ikke gi seg på. Avgjørelsen om å stryke The Cavemen fra festivalprogrammet er et utslag av ren maktarroganse fra Quartens side. Her bør bare festivalsjef Toffen Gunnufsen kjappe seg og gjøre retrett, smeller Myhrvold.

- Vi er fortsatt hyppe på å spille under Quart-festivalen, så her er det opp til Quart-ledelsen, kommenterer The Cavemen-gitarist Knut Schreiner.

Bandet mener Quarten har ofret dem for å statuere et eksempel.

- Helt klart. De vil sette en stopper for «surmulende» norske artister som føler seg dårlig behandlet. Ved å stryke oss fra festivalprogrammet vil festivalledelsen markere at det er de som setter premissene for festivalen, ikke artistene, mener Schreiner og The Cavemen-manager Rune Grønn.

Quarts infosjef Pål Hetland uttalte til Dagbladet mandag at de ved å utestenge The Cavemen ønsket å statuere et eksempel.

Klumsete

I den offisielle begrunnelsen for hvorfor The Cavemen ikke lenger er velkommen til sommerens festival, er det bandets uttalelser i mediene om at Quart er «frynsete» og driver med «mafiametoder», som trekkes fram.

Nå hevder imidlertid The Cavemen at de aldri har omtalt Quart som frynsete, og at uttrykket mafiametoder ble brukt etter at bandet var strøket fra programmet.

Til dette har infosjef Hetland følgende å si:

- Kåre & The Cavemen høres ut som noen klumsete ungdomspolitikere som litt panisk prøver å komme seg på tørr grunn. Cavemen er ikke velkommen til å spille her i sommer. De får heller ta seg en tur til Tenerife og spille lommetennis.

FIKK SPARKEN: Kåre & The Cavemen ble sparket ut av programmet på Quart-festivalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer