Annmeldelse: CC Cowboys - «Perfekt normal»

CC Cowboys rir nye og gamle hester

Overraskende vitalt fra Fredrikstads svar på Rolling Stones.

LANG FARTSTID: CC Cowboys albumdebuterte i 1990, men har siden 2003 bestått av Jørn Christensen (f.v.), Agne Sæther, Per Vestaby og Magnus Grønneberg. Sommer- og høstturneen er i gang, med et strålende, nytt album i ryggen.. Foto: Raymond Mosken
LANG FARTSTID: CC Cowboys albumdebuterte i 1990, men har siden 2003 bestått av Jørn Christensen (f.v.), Agne Sæther, Per Vestaby og Magnus Grønneberg. Sommer- og høstturneen er i gang, med et strålende, nytt album i ryggen.. Foto: Raymond Mosken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: 28 år - og mer vitale enn på mange år? Ja, CC Cowboys klarer kunststykket på sitt ellevte studioalbum. For en elegant og velsmurt produksjon det er blitt!

Ungdomskilden

«Noen kan dette med å eldes med stil», skrev Dagbladets anmelder om CC Cowboys' forrige studioalbum, «Til det blir dag» (2015).

Det gjelder fortsatt, men sannelig har de klart å fornye seg også - sjøl om utgangspunktet har vært «å finne tilbake til spontaniteten og råheten fra 60/70-tallets klassiske rock-innspillinger».

Det er som om de har funnet tilbake til ungdomskilden.

Fortsatt er «Vill, vakker og våt» og «Harry» blant de mest spilte på Tidal og Spotify - begge fra albumdebuten «Blodsbrødre» (1990). Det lover godt for et album som gjenskaper mye av energien og vitaliteten derfra.

Fandenivoldsk driv

Det er plass til den gode balladen, som «Jeg vil vite alt» (som antar episke dimensjoner) «Det magiske ordet unnskyld» og «Tett inntil», men åpningslåtene «Uten filter» og «Kjærlighetens pris» og etter hvert tittellåten «Perfekt normal» (fra filmen «Børning 2») har et herlig, nesten fandenivoldsk driv over seg som mange unge musikere kan misunne dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer