CD: Acoustic Alchemy

Samarbeidsprosjektet Acoustic Alchemy har vart i over 10 år og har ført ei konsekvent musikalsk linje fra første dag. Nå har en av de to hovedpersonene bak idéen, Nick Webb, forlatt bandet - og kanskje betyr det at «Positive Thinking...» er det siste vi får høre fra Acoustic Alchemy?

Acoustic Alchemy har siden unnfangelsen vært de to gitaristene og komponistene Greg Carmichael og Nick Webbs baby. De har tatt med seg forskjellige folk fra innspilling til innspilling, men deres akustiske nylon- og stålstrengs gitarer har hele tiden vært kjernen i det musikalske uttrykket.

Etter at de forgjeves hadde forsøkt å lykkes hjemme i England, hoppet de på flyet til USA og suksessen kom nesten umiddelbart. Musikken har hele tiden vært akk så vakker, men o så ufarlig, og «Positive Thinking...» føyer seg elegant inn i den rekka. Webb rakk å være med på å skrive låtene og arrangere dem også denne gangen, men gitarspillet overlot han til Carmichael.

Dette er verken jazz eller pop, men samtidig begge deler. Dessuten er det mulig å høre klare spor tilbake til både reggae, flamenco og folk i det Acoustic Alchemy foretar seg. Den mest kjente gjestemusikeren denne gangen er Jan Garbareks keyboardist Rainer Brüninghaus.br>Positive tanker, så absolutt - men er du ute etter musikk som bryter grenser, må du lete annetsteds.

Acoustic Alchemy<br>«Postive Thinking...»<br>(GRP Records/distr.: Universal/MSO)