CD: Allen Farnham/The RIAS Big Band

Allen Farnham er en amerikansk pianist og komponist som for to år siden blei invitert av ett av verdens beste storband, RIAS i Berlin, til å skrive for og være solist med dem. Det var et lykketreff.

Den glitrende tyske munnspilleren Hendrik Meurkens var mellommann for dette prosjektet, og spiller en sentral rolle som solist underveis.

Farnham bestemte seg nemlig for å «skrive inn» en kvintett i storbandet, og i tillegg til Meurkens tok han med seg sitt faste komp fra over there med Chris Berger på bass og Tim Horner på trommer - pluss den unge tenorgiganten Chris Potter.

Det betydde at det var et samspilt komp som kom over til Berlin og møtte RIAS. Initialene står for Radio In American Sector.

Bandet blei oppretta like etter andre verdenskrig, og under ledelse av den meget dyktige amerikanske trombonisten Jiggs Whigham framstår RIAS i dag som ett av verdens aller beste storband.

Repertoaret er en blanding av Farnhams låter og kjente melodier han har arrangert. Alt kler RIAS bortimot perfekt.

Solistene holder meget høyt nivå hele veien, men førstepremien går likevel til saksofonisten «alle» vil ha med seg om dagen, Chris Potter.

Lydsitat: There Will Never Be Another You
Komponist: Harry Warren/Mack Gordon / Telia Internett
Copyright: 1998 Concord Records, Inc.

Noe for Sandvika?

Dette er et godt eksempel på at skjønn musikk kan oppstå i forlengelsen av slike «skapte» møter. Av og til stemmer kjemien perfekt sjøl om de involverte, som her, ikke kjente til hverandre på forhånd. Idéen om et liknende møte mellom et norsk storband og Farnham & Co. overlates herved gratis til Storbandfestivalen i Sandvika eller andre.

Allen Farnham<br>«Allen Farnham Meets The RIAS Big Band»<br>(Concord Records/distr.: MuDi)