CD: Anita Carmichael

Aldri hørt om Anita Carmichael? Du kan ta det helt med ro - det er det nok ikke mange andre her hjemme som har gjort heller. Dama både synger og spiller diverse saksofoner, uten at det er egnet til å skremme så altfor mange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carmichael synger, hun spiller diverse saksofoner, hun skriver låter og tekster. Hun er innom en rekke stilarter. I tillegg til sitt eget stoff, tolker hun et par standardlåter - samt Van Morrisons klassiker «Moondance».

Lydsitat: MoondanceKomponist: Van Morrison - Telia Internett Copyright: 1997 Alex Merck Music GmbH

Jazzrockens fusion-verden er tydeligvis noe som ligger Carmichaels hjerte nær, men før vi vet ordet av det så er det rap'en som blir berørt. Det er her mye av problemet med Carmichael ligger: Til tross for at hun gjør alt vi har ramset opp hittil relativt bra, er det umulig å skjønne hvor den egentlige musikalske sjela hennes befinner seg. Det er liksom så mange andre som er bedre enn henne hvis vi tar for oss hvert enkelt område, så hvorfor skal vi da velge på ei lavere hylle?

Men la det for all del være sagt: Anita Carmichael har noe å fare med - vi får håpe at hun ved neste anledning har funnet fram til hvem hun egentlig er.

Anita Carmichael
«Today»
(Lipstick Records/distr.: MuDi)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer