CD: Anita Skorgan, Odd Børretzen og Strays barnekor

Når treåringer har Spice Girls-dilla er det ikke lenger noen selvfølge at de gamle norske barnesangene skal overleve. Derfor er det prisverdig det Grappa gjør når de CD-utgir dette materialet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samleplatene omtales ofte som platebransjens store stygge ulv, men serien «Våre beste barnesanger» fortjener et helt annet stempel. Nå er firer'n her med Odd Børretzen og Anita Skorgan som vokalister. Mange vil kanskje si om en slik serie, at det viktigste er at den blir gitt ut, ikke hvordan det gjøres. Det er selvsagt helt feil.

Ingen av innspillingene på denne plata kan sies å være direkte oppsiktsvekkende. Initiativtakerne og musikerne har likevel på en fin måte klart å kombinere det tradisjonelle, som jo er veldig viktig her, med en viss grad av kreativitet. Musikere som Børge Petersen-Øverleir, Per Hillestad og Jon Willy-Rydningen tilfører flere av låtene nye dimensjoner med leken innstilling og kul instrumentering. Slik kan foreldre og andre med omsorg for både barnesangene og barna kjøpe denne plata med god samvittighet. Blant låtene er «Den første løvetann», «Mikkel Rev», «Bæ, bæ, lille lam» og «Ro, ro til fiskeskjær».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer