CD: Ari Thunda

Hallgrim Berg har tatt med seg munnharpa fra bygdetun og grendahus til mørke nattklubber og raveparties. Gitt navn til partylåter som «House Berg», «Grim Berg», «Rasta Berg» og «Ice Berg» . Til slutt blir det for mye av det gode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ari Thunda ble kjent etter at de fikk en radio-hit med låta «Trip Berg» ifjor. Ikke så rart kanskje, all den tid Ari Thunda er et Petre-prosjekt.

Nå har de laget et helt album over samme lest: En slags norsk instrumental-variant i grenselandet mellom seriøse Deep Forrest-stemninger og radiovennlig hitpop à la Rednecks. Med Hallgrim Berg som frontfigur og hans eminente harpespill som en klar gjennomgangstone.

Det låter flinkt. Det låter flott. Men etter ti minutter låter det skrekkelig kjedelig.

Til tross for at produsentene Marius «Ari» Hansen og Erik «Thunda» Walkoff har laget en variert produksjon, så er denne plata mye lengre enn eksperimentet fortjener.

Om høyre-politiker Hallgrim Berg er konservativ i mangt og mye, er han temmelig radikal når det kommer til musikk. Ihvertfall folkemusikk. Sist observert da han satte flere tusen unge i stevne under Hyperstate i Oslo Spektrum.

Og det er ikke bare bare. Som Stortingsrepresentanten selv skriver inne i coveret:

«... there are many a spellemann who qualifies a musician, but, indeed, very few musicians who qualify as a spellemann!» Eller som det het i jula ifjor: «It`s hard to be a nissemann».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer