CD: Asian Dub Foundation

Innvandrene gjør seg stadig mer gjeldende i britisk pop-musikk og nå er andre generasjons indere for alvor i ferd med å få fotfeste i bransjen. Hardtslående Asian Dub Foundation er noe av det mest interessante som har skjedd britpopen på lang tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Albumet «Rafi's Revenge» kom faktisk ut allerede i mai, men bedre sent enn aldri! Musikkredaksjonen benytter like godt den slumrende sommeren til å ta igjen noen forsømte gullkorn. Dessuten er det ikke bare vi som er en smule trege. Den engelske musikkbransjen overså de hardtslående, unge og sterkt politisk motiverte inderne helt til folk som Primal Screams vokalist Bobby Gillespie utropte dem til Englands beste band. Da først fikk bransjen opp øynene. Og deretter farten. Da gruppa først ble oppdaget, tok de raskt England med storm, akkurat som de gjorde med det norske publikummet under Quart-festivalen da de spilte der tidligere i sommer.

Bombay og Bristol

Etter navnet å dømme skulle man tro Asian Dub Foundation serverte en slags multikulturell world-techno etter oppskriften «Bombay møter Bristol», men det er langt fra tilfellet. Dette er ikke nok et forsøk på å åpne dører mellom østlig mystikk og vestlig teknologi. Asian Dub Foundation er det mest politisk hardtslående bandet siden Rage Against The Machine, og skal man trekke en musikkhistorisk linje går den heller tilbake til gamle åndspunkere som The Clash og Public Enemy enn kulturhybrider som Deep Forrest og, for den saks skyld, Jah Wobble. Til forskjell fra ovenstående har medlemmene av Asian Dub Foundation fått den såkalte «verdensmusikken» inn med morsmelka i form av indisk folkemusikk. Og de mikser sjangere og instrument-typer med den største letthet, - og frekkhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer