Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Astroburger

Det skjer ikke ofte, men nå har oslobandet Astroburger stukket hodet opp fra undergrunnen igjen. Og det med sitt kanskje beste album på 12 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra sitt tilholdssted i Oslos musikalske bakgater har Astroburger sett kollegaene i Turboneger, Gluecifer og Kåre & The Cavemen tilrøve seg tilmålte tid i rampelyset. At de aldri selv har slått an utenfor bygrensene, skyldes en nærmest fundamentalistisk dyrking av egen stil; den lett naivistiske, Television Personalities-aktige gitarpunkpopen de har prediket i nærmere 12 år.

Astroburger er verdensmestere i eget univers, men stilen appellerer fortsatt til et temmelig begrenset publikum, og gruppa når neppe lenger enn til sine musikalske sjelefrender denne gangen heller. Synd, for «Inferno In Fano» er et knippe rufsete popperler med en tidvis uslåelig sjarme. Sjekk knallåta «California Me» og dere skjønner tegninga.

California Me