CD: Avishai Cohen

Hvis israelske bassister er ditt spesialfelt, kjenner du nok godt til Avishai Cohen. Skulle du mot all formodning ikke være noen ekspert på området, anbefales herved å stifte bekjentskap med en original musikant som i tillegg til sitt hjemland også har gjort det stort i USA etterhvert.

Som instrumentalist er Cohen allerede i tetsjiktet. Han er i besittelse av en fantastisk teknikk, men benytter den utelukkende til musikkens beste og har tydeligvis ikke noe stort behov for å stikke av på det som ofte blir uinteressante egotripper.

Bortsett fra en original versjon av «Bésame Mucho», der den strålende pianisten Brad Mehldau gjestespiller, har Cohen skrevet alt stoffet sjøl. Akustisk, moderne jazz med klare ingredienser fra hans oppvekst i Midtøsten er det nærmeste vi kommer en karakteristikk. Både i tonespråket og ikke minst gjennom gitaristen Amos Hoffmans smakfulle bruk av det lokale strenge-instrumentet oud, skinner påvirkninga fra Israel og tilliggende områder gjennom.

Cohen bruker i all hovedsak sitt eget band på disse innspillingene - stort sett unge, ukjente folk som har mye å fare med og med ei ganske uvanlig frontrekke bestående av Steve Davis på trombone og Steve Wilson på sopransaks.

Lydsitat: Madrid
Komponist: Avishai Cohen / Telia Internett
Copyright: 1998 Stretch Records, Inc.

Ellers medvirker også Chick Corea på sitt umiskjennlige elektriske Fender-piano på ett spor.
I begynnelsen av juli blir Cohen å finne i Coreas band på Kongsberg-festivalen.

Avishai Cohen<br>Adama<br>(Stretch Records/Distr.: MuDi)