Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Baba Nation

Da denne gjengen presenterte seg som Yee' Ha Wanna Have A Baba på en egenutgitt ep for fem år siden, oste det spillekåtskap og musikk-kjærlighet lang vei. Nå er det bare ønsket om å selge plater som er igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik kan det i alle fall virke. For det er lite ekte følelser og sann glede å spore på Baba Nations første album på tre år. Dette er proff, men uhyggelig intetsigende og trasig musikk fra en gjeng som en gang hadde et stort potensial. «B» er en salig blanding av disko, soul, fønk og ballader. Åpningslåta «Whatcha' Gonna Do?» og et par andre har åpenbart potensial. «B» blir likevel et gjennomført overflatisk produkt fordi Baba har mistet lekenheten, gløden og viljen i låtskrivingen og i framførelsen. David Eriksens kalde og glatte produksjon gjør det på ingen måte bedre. Låner man et halvt øre til svenske Max Martins Britney Spears-produksjon hører man at «B»-produksjonen selv i en ultrakommers verden er ekte b-vare.

Too Bad, sier vi og registrerer at singellåta er perfekt fønk for folk som ikke liker fønk.