CD: Bernard Purdie's Soul to Jazz I + II

Få musikanter har vel de siste 10-årene vært mer attraktiv enn trommeslageren Bernard Purdie. «Alle» med ei platesamling av en viss størrelse står i fare for å ha «Pretty» Purdie i heimen uten å vite det. Grunnen er sjølsagt at det swinger og groover av mannen uansett hvilken sjanger det dreier seg om - i en grad svært få er i stand til.

Det være seg Rolling Stones, Aretha Franklin, Guru eller nesten hvem det måtte være - Bernard 'Pretty' Purdie har bidratt med å få det rytmiske på plass.

Nå har han endelig fått anledning til sjøl å sitte i sjefsstolen og i løpet av disse to utgivelsene viser han vel egentlig hvem han er som musikant - en usedvanlig allsidig, groovy og heftig rytmemester.

En del av repertoaret på den første CD-en har i tillegg til en rekke strålende solister som Michael Brecker (tenorsax), Randy Brecker (flügelhorn), Nils Landgren (trombone) og Gil Goldstein (bl.a. på trekkspill) også bra vokale innslag av Michael Moss i soul/rhythm and blues-gata.

Lydsitat: Superstition
Komponist: Stevie Wonder / Telia Internett
Copyright: ACT Publishing Ltd., London + ACT Music+Vision GMBH+CO.KG

Utgave nummer to er reindyrka instrumental med andre og minst like spennende gjestesolister: Stanley Turrentine (tenorsax), Vincent Herring og Hank Crawford (altsax), Cornell Dupree (gitar), Junior Mance og Benny Green (piano) og en høyst overraskende duell mellom Purdie og Jack DeJohnette (trommer).

Lydsitat: New Orleans Strut
Komponist: Jack DeJohnette / Telia Internett
Copyright: ACT Publishing Ltd., London & ACT Music + Vision GMBH+CO.KG

Bernard «Pretty» Purdie viser gjennom disse CD-ene hvilken eminent musikant, groovemester og fargelegger han er, uansett sjanger. Dessuten er det sikkert hyggelig både for han og utvilsomt for oss at det for en gangs skyld er han som setter dagsorden - og ikke alle andre.

Bernard Purdie<br>«Soul to Jazz I+II»<br>(ACT/Distr.: Amigo) <p>