Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: BIMWO/Ray Anderson

Den amerikanske komponisten, orkesterlederen og trombonisten Ray Anderson har det med å dukke opp i ymse sammenhenger. Her står han i spissen for et europeisk ungdoms-storband under navnet Brande International Music Workshop Orchestra - også med ett norsk innslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BIMWO er en dansk idé og prosjekt. De «beste» studentene fra 15 land blei plukket ut til å delta i storbandet, og etter en intens øveperiode i 1996 kom de sammen til turné og liveinnspilling i København i januar i fjor.

Ray Anderson fikk oppdraget med å skrive musikken og lede bandet og at dette blei et lykkelig møte er denne CD-en det beste bevis på.

Kongerikets ære blir forsvart av altsaksofonisten Torbjørn S. Jakobsen, som for tida studerer hos danene, og han tar fint vare på den ene sjansen han får som solist.

Både ensemblemessig og solistisk er dette friskt, og Ray Anderson framstår også som den suverene instrumentalisten han er.

Dette er moderne storbandmusikk som aldri vil gå ut på datostempel og de danske initiativtakerne skal ha all mulig ære for at BIMWO blei dratt i gang og for at de fikk møte Ray Anderson og vice versa.

BIMWO/Ray Anderson<br> &#171;BIMWO Swing&#187;<br> (dacapo/distr.: MuDi)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!