CD: Blytunge favoritter

Metallica kaster seg inn i kampen om julesalget med en dobbelt-cd med coverlåter. Fire av låtene er viet Motorhead.

Den amerikanske tungrockkvartetten leverer et blytungt og solid album. Gitarene og rytmene er akkurat så tunge som vi kjenner dem fra plater og konserter. «Garage Inc» er en seig og oljetilsølt melodiøs hyllest til band og rocklåter som Metallica på sin måte kaster glans over.

Cd 1 består av elleve nyinnspilte coverlåter. De har ikke noe problem med å få Black Sabbaths «Sabbra Cadabra» fra det legendariske «Sabbath Bloody Sabbath» (1973) til å låte tungt og djevelsk. Det viser med all tydelighet hvor mye Ozzy Osbourne og Black Sabbath har betydd for soundet til tungrockband som Metallica.

Bandet gjør også en hederlig versjon av Nick Cave & The Bad Seeds «Loverman», men de er likevel aldri i nærheten av originalen i intensitet og kraft. «Whiskey in the Jar» som Thin Lizzy i sin tid rocket opp, er et morsomt innspill .

At Metallica behersker ballader er intet nytt. Lynyrd Skynyrds rolige og vakre «Tuesday's Gone» er albumets høydepunkt.

Innspillingen er faktisk et radioopptak med venner som Jerry Cantrell og Les Claypool fra desember i fjor.

Cd 2 består av opptak fra 84, og fram til 95, og er tidligere utgitt på ep-en «Garage Days Re-Revisted», diverse b-sider og som slengere. Der finner vi låter av bl a Motorhead, Queen, Diamond Head, Sweet Savage og Budgie.

Metallicas samling med coverlåter er intet must, men et gjennomført heavyhåndverk som har passert James Hetfields, Lars Ulrichs, Kirk Hammetts og Jason Newsteds elektriske fingrer og blitt preget av dette.

Tuesday's Gone