CD: Bob Berg

Bob Berg er kanskje den saksofonisten av mellom-generasjonen som har markert seg kraftigst. Hans kreativitet har ført til at han har blitt spurt av de mest navngjetne om å bidra, og ingen som var tilstede under Miles Davis' legendariske konsert i Molde i 1984 vil heller glemme Bergs tilstedeværelse og bidrag.

Berg har bevegd seg mellom et akustisk og elektrisk uttrykk siden møtet med Davis, men de seineste åra virker det som om han hovedsaklig har ønsket å videreutforske den akustiske sida av sitt musikalske språk. Det betyr på ingen måte at vi møter noen mindre intens Berg. Uansett setting, er han blant de saksofonister på denne jord med det heftigste trøkket, og ved enkelte anledninger har det nesten blitt for mye av det gode - det har blitt liring eller tonegyteri av det. Denne gangen unngår han i stor grad det, og balladene er faktisk der han uttrykker seg best.

Hovedsakelig greier han seg utmerket sammen med en trio bestående av bassisten Ed Howard, den glitrende pianisten David Kikoski og ett av de største trommetalentene om dagen, Gary Novak. På noen av låtene får han likevel hyggelig besøk av trompeter og flügelhornist Randy Brecker, og sin samarbeidspartner siden dagene med Davis; gitaristen Mike Stern.

Berg lager ikke, som den noe pretensiøse tittelen antyder, noen ny eller annerledes standard. Dette til tross, har dette blitt en meget bra dokumentasjon av hvor høykompetent nivå Bob Berg befinner seg på akkurat nå.

Bob Berg«Another Standard»(Stretch Records/Distr.:MuDi)