CD: Bob Dylan

Dette er dobbel-CD-en som har gått under betegnelsen «historiens mest berømte bootleg». Nå lanseres den offisielt.

Det dreier seg om live-innspillingen med Bob Dylan and the Hawks - seinere The Band - fra Royal Albert Hall 17. mai 1966; et musikalsk dokument som ruver i rock-historien.

Dylan feiret den norske nasjonaldagen med en konsert som brøt ned musikalske murer og bante veien for en ny epoke i hans egen karriere.

Det var nemlig i denne fasen av sin utvikling Bob Dylan angivelig sviktet sine folksinger-venner og plugget seg inn på strømnettet. På første CD er han alene med gitar og munnspill, slik hans folk-puritanske fans ønsket å høre ham. På andre CD dundrer Robbie Robertson & Co. løs med sine elektriske rock-kaskader, og forvandler Dylans musikk til en miks av folk-tradisjoner og rendyrket rock'n'roll. Mange klappet, andre pep, og en enkelt stemme kalte Dylan for «Judas», hvorved sangeren svarte: «Du er en løgner.»

Resten er historie. Den spontane, herlig forløste og frigjorte musikken smeller løs på dette konsertopptaket, som er uunnværlig for Dylan-samlere og i det minste interessant for nye lyttere som ønsker å trenge seg inn i historien om rock-revolusjonen på 1960-tallet.