CD: bob hund

Hvis du ikke lar deg begeistre av svenske bob hund verken på plate eller konsert, er du enten nedsylta i høstdepresjoner eller medlem av Senterpartiet.

«Rock'n'roll tar död på mig!» sang Thomas Vberg. Han lå på ryggen - og ble løftet mot taket av et titalls sterke norske armer. Ute var det vått og kaldt. Inne var det vått og varmt. Og jammen tror jeg ikke de 350 frammøtte overvar årets konsertbegivenhet der nede i den klamme kjelleren 2. søndag i advent.

Undertegnede tilhørte inntil søndag mengden av stakkarer som ikke hadde sett skånske bob hund live. I et oksygentappet So What! herjet skåningene hemningsløst fra første «hej». Konserten var en forsmak på hva nordmenn kan vente seg når bob hund legger ut på turné i januar, og markerte samtidig lanseringa av bandets siste EP, «Ett fall & en lösning». Intet band på denne sida av Kiel kan oppvise tilsvarende rockenergi verken live eller på plate. Kryss Violent Femmes, Sonic Youth, Blur og Jokke, skift til skånsk språkdrakt og du sitter med Sveriges best bevarte musikalske hemmelighet. «Höjdaren» både på konserten og 97-sleppet må bli en nordisk rockklassiker: «Tilbaks på ruta ett».

Kjøp EP-en til alle du kjenner, og pell deg på en av konsertene over jul.