CD: Caito Marcondes

De av dere der ute som tror dere har full oversikt over brasiliansk musikk, må kanskje tenke om igjen nå. Perkusjonisten og komponisten Caito Marcondes har sammen med den frilynte amerikanske strykekvartetten Turtle Island String Quartet og diverse gjester laget en miks av brasiliansk folkemusikk, samtidsmusikk og aldri så lite jazz, som til sammen har blitt noe helt spesielt og nyskapende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Marcondes er et totalt ukjent navn for undertegnede, men jeg har ham mistenkt for å ha et svært så nært forhold til hele mangfoldet av brasiliansk folkemusikk - i tillegg til at han har en solid porsjon klassisk bakgrunn. Når det på toppen av det hele swinger av spillet hans, burde det være innlysende at det er en spennende musikalsk personlighet vi har med å gjøre.

Original folkemusikk

De fleste komposisjonene står Marcondes for sjøl, men han har også arrangert bidrag fra kjente brasilianere som Gilberto Gil, Djavan og Antonio Carlos Jobim. En ekstra dimensjon gir de mange originalopptakene av brasiliansk folkemusikk som innleder mange av låtene, utført av hele spekteret fra små barn til mildt sagt erfarne urinnvånere.

Turtle Island String Quartet tilhører de etter hvert mange strykekvartettene verden rundt som har åpnet ørene sine på vidt gap. De glir elegant inn i Marcondes eksotiske verden, og bidrar til å gjøre dette til en helt spesiell musikalsk opplevelse.

Lydsitat: Ginga
Komponist: Caito Marcondes/ Telia Internett
Copyright: Act Music

Caito Marcondes m/Turtle Island String Quartet
Porta Do Templo
(ACT/Distr.: Amigo)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer