CD: Carla Bley

Det kommer neppe som noen stor overraskelse at den nå vel 60 år gamle innovatøren Carla Bley nok en gang går nye veier. Det har hun gjort helt siden hun dukket opp på begynnelsen av 60-tallet, og nå møter vi henne i skjæringspunktet mellom jazz og relativt tradisjonell kammermusikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helt siden midten av 80-tallet har Bley skrevet musikk for diverse kammermusikk-ensembler. Hun har fått stadig nye bestillingsoppdrag, og i forbindelse med en turné i England i fjor høst tok hun med seg fem musikere fra kammerorkesteret Opus 20 samt jazzmusikerne Steve Swallow (elbass) og Chris Wells (perkusjon) - i tillegg til seg sjøl på piano til platestudio.

Resultatet har som vanlig når det gjelder Carla Bley blitt totalt originalt. Besetningen forteller sitt om at dette er noe utradisjonelt sett med kammermusikk-øyne, og musikken bare understreker det. Både Bley, Wells og ikke minst den fantastiske bassisten Swallow bidrar med sine improvisatoriske kvaliteter og nok en gang er Carla Bley med på å viske ut sjangergrenser i musikken. De høyt skolerte og dyktige engelske kammermusikerne er tydeligvis svært allsidige og tilpasningsdyktige, noe som er helt nødvendig når man skal tolke Bleys musikk.

Wolfgang TangoKomponist: Carla Bley - Telia InternettCopyright: 1998 Watt Works, Inc./ECM Records GmbH

I tillegg til at Bley som vanlig går sine egne veier, er musikken som vanlig også breddfull av musikalsk humor. En solid dose skriftlig humor blir man også utsatt for gjennom omslagsheftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer